Podotherapie

Maaike Landkroon

Podotherapeut Maaike Landkroon: ‘Sinds 1 juli 2015 ben ik als podotherapeut* werkzaam bij Nobach. Na de afronding van mijn studie Podotherapie aan Saxion Hogeschool in Enschede heb ik veel ervaring opgedaan bij een grote landelijke organisatie. Mijn specialisatie is diabetisch podotherapie. Om mijn kennis hoog te houden volg ik met veel plezier de jaarlijks bijscholingen voor het Kwaliteitsregister Paramedici waar ik ingeschreven sta’.

De verschillen tussen podologie en podotherapie zitten met name in de diabetesscreening die per 1 januari 2015 is veranderd, de voetwondverzorging, het plaatsen van nagelbeugels en diverse instrumentele behandelingen. Hiervoor komt u altijd en uitsluitend bij de podotherapeut terecht.

Daarnaast is er ook veel overlap in de vakgebieden waardoor u bij veel behandelingen bij ons kunt kiezen uit twee specialisten, ieder met verschillende achtergrond, die graag en veelvuldig samenwerken. Zo heeft u altijd het beste van twee werelden.

 

*Een podotherapeut heeft de 4-jarige Hbo-opleiding met Bachelor-degree Podotherapie afgerond. Deze opleiding is wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs en voldoet aan de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG), artikel 34. De podotherapeut behandelt personen met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten. De bevoegdheid tot het voeren van de titel podotherapeut is voorbehouden aan degenen die een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)geaccrediteerde Hbo-opleiding (met bachelor degree) voor podotherapeuten hebben afgerond, zoals geregeld in art.34 van de wet BIG.