Werkwijze

Wanneer u een afspraak wilt maken met onze podotherapeut of podoloog dan kunt u dit online doen. Voor een pedicure of voetreflex afspraak kunt u het beste even bellen.

Een podotherapeutisch consult duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Wat neemt u mee?

  • legitimatiebewijs;

  • gedragen schoeisel;

  • mogelijke bestaande podologische of podotherapeutische zolen of ortheses;

  • eventuele verwijzing van bijv. uw huisarts, orthopeed of fysiotherapeut.

Komt u voor diabetische screening, dan heeft u een verwijzing nodig voor de afspraak met de podotherapeut.

  • Ook op zaterdagmorgen zijn wij vanaf 9:00 uur tot 12:00 uur geopend. Maak een afspraak online met onze podotherapeut!

  • Veel zorgverzekeraars hebben per kalanderjaar een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering(en) voor (register)podologie en podotherapie en soms voor pedicure. Kijk bij ' vergoedingen' of en voor welk bedrag u in aanmerking komt.

    Een mogelijke vergoeding uit de aanvullende verzekering, komt deze niet ten laste van uw eigen risico.

  • Wij regelen voor u de betaling met de zorgverzekeraar. Dit gaat digitaal en rechtstreeks. Een eventueel restantbedrag regelen wij met u.

Maak een afspraak met
H. Nobach, registerpodoloog

Maak een afspraak met
M. Landkroon, podotherapeut

Samen stellen wij uw voet- en mogelijk houdingsklachten aan rug, heup en knieën vast, hoe lang deze al bestaan en in hoeverre deze een relatie hebben met uw zorgverleden.

Er worden diverse voetmetingen gedaan: voetafdrukken terwijl u staat en beweegt. Wij kijken naar uw looppatroon en verrichten beweging- en functieonderzoek. Zo vindt er uitgebreide beoordeling van uw voeten en houding plaats. Bij voetklachten die zijn oorzaak vinden buiten de voet voeren wij een spierspanningsmeting uit. In onze praktijk maken wij gebruik van de modernste apparatuur. Zo leggen we een relatie tussen uw klachten, voettype en lichaamshouding. Daarna volgt een behandelplan op maat.

Indien u gebaat bent bij therapeutische inlegzolen of ortheses zullen deze bij ons in huis vervaardigd worden. Wij maken gebruik van meerdere vervaardigingsmethoden: de biomechanische (Lavigne) methode en de methode Bourdiol.

Doordat wij geen gebruik maken van freestechnieken en kiezen voor zoolvervaardiging met diverse elementen uit meerdere materiaalsoorten, dikte en hardheden, leveren wij een oplossing op maat. Indien nodig zijn aanpassingen snel voor u te realiseren. Wij maken gebruik van veel soorten afdekmateriaal afhankelijk voor welk type schoen de inlegzool bestemd is aangevuld met persoonlijke kenmerken zoals de mate van transpiratie.

Gaat het om een sport- of werkschoen of een kinderschoen? U kunt zelf hierin uw voorkeur aangeven: leer of juist slijtvaster kunststof. Desgewenst adviseren wij u graag.

De therapiezolen of ortheses worden bij voorkeur persoonlijk door u opgehaald. Tijdens de afspraak worden de inlegzolen gepast. Eventuele (kleine) aanpassingen kunnen direct door ons worden uitgevoerd zodat u uw zolen direct weer in uw schoenen kunt plaatsen.

Ook krijgt u advies hoe u het beste uw lichaam geleidelijk kan laten wennen.

Een maatwerk inlegzool vraagt om een passende schoen. De effectiviteit ligt voor 50% in de inlegzool en voor 50% in de schoen;

De voetbedden in onze schoencollectie zijn voor 90% uitneembaar en dus geschikt voor inlegzolen.

Na zes weken wordt u uitgenodigd voor een controle omdat uw lichaam eerst moet wennen aan de therapie. We nemen samen uw ervaringen door en kijken naar het effect.

Eventuele bijstelling en/of aanpassing kan direct in onze praktijk worden gedaan zodat u uw zolen niet hoeft te missen. Wij adviseren u een (half)jaarlijkse controle uit te laten voeren om de effectiviteit van de zolen te beoordelen.

Inlegzolen gaan gemiddeld één tot drie jaar mee. Dit is afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, de mate van transpiratie en het gewicht dat op de zolen rust en de keuze in hardheid van de gebruikte zoolmaterialen. De zoolafdekjes zijn soms eerder aan vervanging toe.