Wandelschoenen specialist

Wandelschoenen zijn er voor in de bergen, een vierdaagse, voor lange afstanden en vooral ook voor als u graag een eind wilt lopen.

Wij hebben bewust gekozen voor het voeren van drie topmerken: Meindl, Hanwag en Teva.

De kwaliteit en de eigenschappen van deze merken zijn uitstekend en bijzonder. Ieder model heeft zijn eigen pasvorm wat betekent dat er voor vrijwel ieder voettype een perfect passend model verkrijgbaar is.

Categorieën

Voor verschillende tochten zijn verschillende schoenen ontwikkeld. Logisch, want wie in Nederland dagtochten maakt, stelt andere eisen aan schoeisel dan wie met bepakking de bergen in gaat. Er zijn de volgende categorieën in wandel- en bergschoenen.

 Lichtgewicht wandelschoen Categorie A: De perfecte "allrounder" is een lichte wandelschoen. Een schoen die bestemd is voor dagelijkse vrijetijdstoepassingen in Nederland. De echte "allrounders" hebben een goede pasvorm en zachtere zolen voor extra demping in vergelijking tot de ‘echte’ bergschoenen.

 http://www.nobach.nl/sites/default/files/image/AB-wandelschoenen.jpgLichtgewicht wandelschoenen Categorie A/B: De lichte wandel- en trekkingschoen met ondersteuning van de enkel. Een schoen die een stootrand heeft en profielzolen met een goede grip en geschikt voor het lichte bergwandelwerk zoals landweggetjes en bergpadwandelpaden tot in het middelgebergte en vierdaagses.

 http://www.nobach.nl/sites/default/files/image/B-wandelschoenen.jpgAllround bergschoen met stijve zool Categorie B: De klassieke trekkingschoen. Een schoen die bestemd is voor vrijetijdstoepassingen in Nederland, bergwandelingen en bergtochten. Door de stijvere zool is de schoen vaak minder geschikt voor het lopen van een vierdaagse. Deze echte klassieke trekkingschoen heeft uithoudingsvermogen en is comfortabel. Op lange tochten blijft de schoen betrouwbaar door zijn geïmpregneerde schacht, beschermende stootrand, goede enkelsteun en profielzool.

http://www.nobach.nl/sites/default/files/image/BC-wandelschoenen.jpgStevige bergschoenen geschikt voor huttentochten Categorie B/C: De speciale trekkingschoen. Een schoen die geschikt is voor het stevige tot middelzware bergtochten eventueel met zware bepakking. Hier ziet men de vooruitgang op het gebied van trekking: de speciale trekkingschoen met het karakter van de klassieke bergwandelschoen. De schoen is gemaakt voor het trotseren van bergpaden. De modellen in de B/C categorie hebben een versterkte en stapzekere zoolopbouw en bieden alles wat u voor een intensieve trekking nodig heeft.

Merken wandelschoenen
Wij hebben in ons assortiment de merken: