Schoenmode & Winkel

De juiste schoen aan de juiste voet

Voeten zijn de basis van ons gestel, letterlijk en figuurlijk en hebben veel te verduren. Medisch gezien zijn het slechts een paar botjes die dagelijks uw gewicht dragen. Voeten bevinden zich ver onder ons en daarom willen we ze nog wel eens negeren.

U vindt bij ons een perfect passende schoen eventueel met een op maat gemaakte inlegzool. Onze schoenencollectie is voor 90% geschikt voor losse therapiezolen. Door het voeren van een breed assortiment met verschillende wijdtematen zal er altijd een geschikte schoen voor u bij zitten.

Werkwijze

Als u bij ons komt meten wij uw voeten in de lengte en in de breedte. Het opgemeten resultaat wordt door ons geregistreerd zodat u en wij hierop terug kunnen vallen.

We beoordelen de schoenen die u momenteel draagt omdat hieruit veel af te lezen valt. Informatie over slijtage, wegzakken, breedte, lengte en de mate van uitlopen is belangrijk bij de aanschaf van nieuwe schoenen.

Wij zien u het liefst in onze winkel en willen graag dat u de schoenen bij voorkeur altijd eerst uitgebreid past. Wanneer dit niet lukt, of u weet al welke schoen u zoekt, belt u ons dan even. Verzending van de schoenen behoort altijd tot de mogelijkheden.

Eisen waaraan een comfortschoen voldoet

 • stabiliteit in de hiel;
 • goede sluiting om de hiel en op de wreef;
 • ondersteuning van het geleng;
 • voldoende teenruimte zowel in de lengte als ook in de hoogte;
 • uitneembare voetbedden;
 • verantwoorde hakhoogte: maximaal 4 cm;
 • gemaakt van hoogwaardige materialen voor bescherming, vochtwering en vochtdoorlating, bijvoorbeeld van volnerf leer of gore-tex .

En misschien wel het allerbelangrijkste: schoenen lopen niet uit. Ze passen of ze passen niet!

Merken

Wij bieden een ruim comfortassortiment dames-, heren-, en kinderschoenen en daarnaast ook wandelschoenen.

Onze damescollectie

Onze herencollectie

Onze kindercollectie

Onze collectie wandelschoenen

 

Merken damesschoenen

Merken herenschoenen

 

Kinderen

Kindervoeten zijn de fundering van uw kinderen

De kindercollectie voor kinderen staat weer in de winkel. Voor de meisjes zowel hoge als lage schoenen en sandalen in vrolijke kleuren. Voor de jongens is stoer en sportief het motto. Kwaliteitsschoenen met leren voeringen en in sportuitvoeringen. Naast dat de schoenen er leuk uit zien, is een perfecte pasvorm ook van groot belang. 

Passende schoenen

Op deze enkele centimeters staan en spelen ze de hele dag. Uit onze jarenlange ervaring is gebleken dat als voeten niet of onjuist bekleed zijn met de verkeerde schoenen dat dit nadelige gevolgen kan hebben voor de rest van het lichaam. Onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer 50% van alle kinderen op niet goed passende schoenen loopt. Dit kan behoorlijke gevolgen hebben voor bijvoorbeeld teenstanden, hielbeenstanden, knieën en rug. Juist om deze redenen zullen wij altijd proberen de kinderschoenen dubbel te controleren zodat u weet dat uw kind met goed passende schoenen de wereld instapt.

Ontwikkeling van de kindervoetvoet

Van 0 tot 2 jaar
Bij de geboorte bestaan de babyvoetjes voor een groot gedeelte uit kraakbeen en daarom zijn babyvoeten zacht en buigzaam. Het voetgewelf bestaat maar is door de aanwezigheid van vetkussentjes vaak niet zichtbaar. De voeten zijn ongeveer 7,5 tot 10 cm lang en hebben de vorm van een eendenpootje: smal bij de hiel en breed bij de tenen. Ook de benen van een baby hebben in het begin nog een speciale vorm. Ze staan namelijk in de zogenaamde ‘’O"- beenkromming. In het tweede levensjaar draaien ze meestal bij.

Juist omdat de babyvoeten zo buigzaam en vervormbaar zijn, hebben ze veel bewegingsvrijheid nodig. Schoenen en sokken kunnen nadelig zijn voor de ontwikkeling van de voeten. Laat uw kind dus zoveel mogelijk op blote voeten lopen. Zo kunnen de voeten en tenen zich goed ontwikkelen, sterk worden en lekker heen en weer wiebelen. Laat uw baby het liefst op een enigszins oneffen ondergrond lopen, zoals tapijt, zand of gras. Hierdoor zal uw baby zich sneller leren te bewegen op "moeilijk" terrein.

De eerste schoentjes
Wanneer uw kind twee a drie weken zelfstandig loopt, kunt u overgaan tot de aanschaf van de eerste schoentjes. Deze moeten de natuurlijke vorm en bewegelijkheid van de voetjes zo min mogelijk in de weg staan.

 1. De schoentjes, met name de zooltjes, dienen zeer soepel, licht en buigzaam te zijn;
 2. De teentjes hebben veel ruimte nodig in lengte, breedte en hoogte, zodat ze grijpbewegingen kunnen maken;
 3. In ventilerend materiaal kunnen de voetjes veel beter "ademen". Kies daarvoor beslist niet voor plastic of imitatieleer maar voor echt leer;
 4. De loopzool mag niet te glad zijn, om glijpartijen te voorkomen.

Vanaf 3 jaar
Na het derde levensjaar worden de natuurlijke welvingen van de voet zichtbaar doordat het vetpolster (het vetkussentje) langzaam verdwijnt. De binnenlengteboog komt als eerste te voorschijn. Pas rond het 16e levensjaar zijn de zogenaamde lijmhoudende en kalkhoudende stoffen in het bot in evenwicht met elkaar. De structuur van het voetskelet is dan compleet.

Sportschoenen, regenlaarzen, plastic sandalen mag dat?

Schoenen zijn gemaakt voor een speciaal doel. Gebruik ze dus alleen voor de functie die ze hebben en laat uw kind er niet elke dag op lopen.

Sportschoenen zijn gemaakt van soepel materiaal en bieden daar steun waar het voor een sporter belangrijk is. Voor alledaags gebruik zijn dit vaak geen verantwoorde schoenen. Bovendien kan uw kind last krijgen van overmatige transpiratie: in goedkopere sportschoenen zijn namelijk vaak kunststoffen verwerkt.

Ook regenlaarzen zijn bestemd voor slechts één doel: het rondstappen in grote plassen of een dikke sneeuwlaag. Rubberen regenlaarzen hebben een zeer slechte pasvorm en houden het transpiratievocht vast.

Plastic sandaaltjes zijn dan lekker luchtig en heerlijk om in de zomer te dragen maar wat betreft de pasvorm is dit schoeisel geheel niet verantwoord. Uw kind kan ze dus beter dragen wanneer het hoog nodig is, bijvoorbeeld als het wil spelen op een rotsige ondergrond of langs het schelpenstrand.

Kies voor leer
Leer is een natuurlijk materiaal dat dusdanig te bewerken is dat het soepel en sterk blijft. De voordelen van leer zijn niet te evenaren door andere materialen:

1. het ademt
2. het is sterk en toch soepel
3. het voegt zich naar de voetvorm
4. het is vormvast
5. het is gemakkelijk in onderhoud
6. het is duurzaam

Merken kinderschoenen

Wij hebben in ons assortiment de merken: