Podologie, een vak apart maar wat is podologie?

Han Nobach Podoloog

Han Nobach (1966): ‘Eigenaar ben ik sinds 1998. In onze schoenenwinkel zag en zie ik veel klanten met voetklachten en ben me al snel verder gaan specialiseren in podologie. In 1988 heb ik deze vierjarige opleiding afgerond. Specialisatie in kinderpodologie volgde. De schoenkennis in combinatie met de podologie-opleiding en de jarenlange praktijkervaring zorgt voor een zeer stevige brede basis voor een uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig voet- en schoenadvies’.

De ontwikkelingen op het gebied van voeten én schoenen staan niet stil. Blijven ontwikkelen vind ik essentieel in dit vak en vooral ook erg leuk. Sinds 1 juli 2015 werk ik samen met een podotherapeut. Verbinding en samenwerking staan bij ons voorop. Het beste voor u uit verschillende disciplines.

Podologie

Podologie betekent voetkunde. De voet staat daarbij dus niet op zichzelf, maar vormt een geheel met de rest van het houding- en bewegingsapparaat, zoals uw knieën, heupen, rug en nek.

Een registerpodoloog herkent en behandelt klachten aan uw voeten en houding die te maken hebben met de stand van uw voeten. Daarnaast heeft hij specialistische kennis van voetzorg bij reuma en diabetes, en kent hij (risico's bij) de kindervoet in de groei. Schoen en zool behoren een eenheid te vormen met de voet. Daarom is de registerpodoloog vaak ook een schoenspecialist.