Met je voeten bloot

We zijn tegenwoordig steeds bewuster met hun lichaam bezig, daar hoort ook verantwoord schoeisel bij.  Barefoot schoenen, ook wel 'blote voeten schoenen' genoemd, stimuleren het natuurlijk bewegen. Deze schoenen worden steeds populairder.

Van oorsprong lopen mensen op blote voeten, echter is dat in dit tijdperk en deze maatschappij niet reëel. Tegenwoordig dragen wij schoenen ter bescherming van de voet en als onderdeel van een verzorgd uiterlijk. Barefoot schoenen combineren onze huidige vereisten aan schoenen met een zool die het lopen op blote voeten nabootst.

In reguliere schoenen zijn de hakken nagenoeg altijd iets verhoogd, waardoor je bij het lopen eerst met je hiel op de grond landt. Barefoot schoenen zijn uniek vanwege de minimalistische zool zonder hoogte verschillen. Vanwege deze dunne, maar tevens sterke en beschermende zool, wordt de grond onder de voeten beter aangevoeld. Dit zorgt voor een verhoogd gevoel van verbondenheid met het terrein, wat de zintuigen en zenuwen in de voet prikkelt. Deze prikkeling zorgt voor meer activiteit, waardoor voeten hun natuurlijke flexibiliteit terug kunnen krijgen.

Natuurlijker bewegen

Barefoot schoenen bevorderen het natuurlijk bewegen, waardoor onder andere de lichaamshouding verbetert.  Met een barefoot schoen wordt namelijk de natuurlijke looppas, middels een midden- en voorvoet landing, gestimuleerd. Hierdoor vermindert de belasting op pezen, spieren en botten wat de kans op blessures vermindert en eventueel herstel bevordert. De kern van het lichaam wordt sterker en rechter, hierdoor verbeteren de wendbaarheid en balans. Dit kan tevens leiden tot een vergroot gevoel van controle.

Nieuwsgierig geworden? Wij organiseren op zaterdag 21 april een MERREL Barefoot Testdag, waar o.a. een deskundige van Merrell bij aanwezig is om advies en uitleg te geven. 

MERRELL Barefoot testdag

Zaterdag 21 april 10.00 – 17.00

Ervaar zelf de kracht van barefoot schoenen en beweeg natuurlijker

  • Win een gratis paar Merrell Barefoot (t.w.v. € 99,95)
  • Cadeau voor de eerste 10 klanten
  • MERRELL deskundige aanwezig
  • Gezonde snacks
  • Onthulling nieuw onderdeel in onze winkel