werkwijze

podologie & podotherapie

Stap 1: Afspraak maken

Wanneer u een afspraak wilt maken met onze podotherapeut of podoloog dan kunt u dit online doen.

Een consult duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Wat neemt u mee?

  • legitimatiebewijs;
  • gedragen schoeisel;
  • mogelijke bestaande podologische of podotherapeutische zolen of ortheses;
  • eventuele verwijzing van bijv. uw huisarts, orthopeed of fysiotherapeut.

Komt u voor diabetische screening, dan heeft u een verwijzing nodig voor de afspraak met de podotherapeut.

Veel zorgverzekeraars hebben per kalanderjaar een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering(en). Vergoedingen uit de aanvullende verzekering komt niet ten laste van uw eigen risico. Kijk op onze vergoedingen pagina of en voor welk bedrag u in aanmerking komt.

Wij regelen voor u de betaling rechtstreeks met de zorgverzekeraar.  Een eventueel restantbedrag betaalt u bij het ophalen van de therapiemiddelen. Hier kunt u onze tarieven bekijken.

Stap 2: Het onderzoek

Samen stellen wij uw voet- en mogelijk houdingsklachten aan rug, heup en knieën vast, hoe lang deze al bestaan en in hoeverre deze een relatie hebben met uw zorgverleden.

Er worden diverse voetmetingen gedaan: voetafdrukken terwijl u staat en beweegt. Wij kijken naar uw looppatroon en verrichten beweging- en functieonderzoek. Zo vindt er uitgebreide beoordeling van uw voeten en houding plaats. Bij voetklachten die zijn oorzaak vinden buiten de voet voeren wij een spierspanningsmeting uit.

In onze praktijk maken wij gebruik van de modernste apparatuur. Zo leggen we een relatie tussen uw klachten, voettype en lichaamshouding.

Ten slotte volgt een behandelplan op maat.

Stap 3: vervaardiging van therapiemiddelen

Indien u gebaat bent bij therapeutische inlegzolen of ortheses zullen deze bij ons in huis vervaardigd worden. Wij maken gebruik van meerdere vervaardigingsmethoden: de biomechanische (Lavigne) methode en de methode Bourdiol.

Doordat wij geen gebruik maken van freestechnieken en kiezen voor zoolvervaardiging met diverse elementen uit meerdere materiaalsoorten, dikte en hardheden, leveren wij een oplossing op maat. Indien nodig zijn aanpassingen snel voor u te realiseren. Wij maken gebruik van veel soorten afdekmateriaal afhankelijk voor welk type schoen de inlegzool bestemd is aangevuld met persoonlijke kenmerken zoals de mate van transpiratie.

Gaat het om een sport- of werkschoen of een kinderschoen? U kunt zelf hierin uw voorkeur aangeven: leer of juist slijtvaster kunststof. Wij adviseren u graag.

Stap 4: Levering van therapiemiddelen

Zodra de therapiezolen of ortheses voltooid zijn wordt er contact met u opgenomen voor het ophalen. Vaak is een afspraak niet nodig.

Bij voorkeur worden de zolen of ortheses persoonlijk door u opgehaald. Eventuele (kleine) aanpassingen kunnen direct door ons worden uitgevoerd zodat u uw zolen direct in uw schoenen kunt plaatsen.

Ook krijgt u advies hoe u het beste uw lichaam geleidelijk kan laten wennen.

Stap 5: optioneel: Schoenadvies

Een maatwerk inlegzool vraagt om een passende schoen. De effectiviteit ligt voor 50% in de inlegzool en voor 50% in de schoen;

De voetbedden in onze schoencollectie zijn voor 90% uitneembaar en dus geschikt voor inlegzolen.

Stap 6: Controle

Na zes weken wordt u uitgenodigd voor een controle omdat uw lichaam eerst moet wennen aan de therapie. We nemen samen uw ervaringen door en kijken naar het effect. Eventuele bijstelling en/of aanpassing kan direct in onze praktijk worden gedaan zodat u uw zolen niet hoeft te missen.

Wij adviseren u een (half) jaarlijkse controle uit te laten voeren om de effectiviteit van de zolen te beoordelen.

Inlegzolen gaan gemiddeld één tot drie jaar mee. Dit is afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, de mate van transpiratie en het gewicht dat op de zolen rust en de keuze in hardheid van de gebruikte zoolmaterialen. De zoolafdekjes zijn soms eerder aan vervanging toe.

ons team

maaike

Podotherapeut

Ik ben in 2013 afgestudeerd van de opleiding Podotherapie van Saxion Hogeschool in Enschede. Ik ben gelijk aan de slag gegaan als podotherapeut en sinds 2015 werk ik bij Nobach.

Om mijn kennis hoog te houden volg ik met plezier bij- en nascholingen. In januari 2019 begin ik aan de opleiding MSU-Echografie.

Han

registerpodoloog

Mijn passie om de juiste schoen aan de voet te krijgen leidde ertoe dat ik de opleiding tot Registerpodoloog heb gedaan. Ik heb daarna een aantal jaren samen met mijn vader gewerkt om uiteindelijk in 1998 het bedrijf van hem over te nemen.

Nog steeds volg ik veel nascholingen. 2019 staat voor mij in het teken van de opleiding echografie.